Siirry sisältöön

Pieni Eläin – Seela Sella 80 vuotta

Leena Tamminen: PIENI ELÄIN – SEELA SELLA 80 VUOTTA

Esityksen ajatuksena on, että maailmaa katsotaan Nasun silmin, siis ilman ironiaa ja kyynisyyttä. Nasu on aina ollut Seelan suosikki – ja onhan heissä jotain samaakin.
Koska Disney omistaa kaikki Milnen oikeudet eikä salli minkäänlaista käyttöä, Nasu on nimetön pieni eläin. Nasu kertoo, että joku Disney on vienyt häneltä nimen, ja ihmettelee vähän miksi. Mutta hän suhtautuu asiaan ymmärtäväisesti: jos se Disney hänen nimeään tarvitsee, kyllä hän voi sen tälle antaa, ei se haittaa. Myös Nasun vanhat ystävät ovat nimettömiä.

Nasun kotimetsä on pienentynyt kovasti. Metsät vähenevät koko ajan, eivätkä kaikki eläimet, etenkään isot, enää tahdo mahtua niihin. Ja kun ihmisetkin koko ajan lisääntyvät ja suurenevat, mitä tapahtuu kun ihmiset ovat norsun kokoisia? Mahtuuko maailmaan silloin enää ollenkaan metsiä, saati eläimiä? Jossakin kaukaisessa metsässä on tapahtunut jotain hyvin ikävää, ja sieltä on Nasun kotimetsään ilmestynyt outoja ja eksoottisia eläimiä, joihin sopeutuminen on välillä vaikeaa, mutta toisaalta he ovat aika mielenkiintoisia ja mukavia kun heihin tottuu.

Tähän tapaan pieni eläin maailmaa tarkastelee, ja pohtii elämän menoa, mennyttä ja tulevaa – ennen kaikkea viattomin silmin.

Teksti: Leena Tamminen
Lavastus: Martti Aiha (kuvataiteilija)
Valosuunnittelu: Kalle Ropponen
Äänisuunnittelu: Antti Puumalainen (Kuopion Kaupunginteatteri)
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo
Koreografia: Reijo Kela
Tekniikka: Lari Palander
Tuotantopäällikkö: Are Nikkinen
Ohjaus: Kari Paukkunen
TUOTANTO: KULTTUURIKONE
yhteistyökumppani Kuopion Kaupunginteatteri


ENSI-ILTA TAMMIKUUSSA 2017

kuva: Johnny Korkman & Jarkko Räsänen

Kulttuurikone