Nyt jo ohjelmistosta poistuneita esityksiä:


Leena Tamminen:

Yhtä matkaa

Vanha nainen (Seela Sella) ja keski-ikäinen mies (Puntti Valtonen) kohtasivat junassa. Toinen on matkalla häihin, toinen hautajaisiin. Pitkän matkan mittaan ennakkoluulot haihtuivat ja vastarinta mureni. Kahden ihmisen elämäntragediat purkautuivat tarinoiksi, joiden kautta toisilleen vieraat matkustajat löysivät tien ennakkoluulojensa ryteikön läpi. Poikkeuksellista reittiä kulkevaa matkaa ohjaili mystinen konduktööri (Safka Pekkonen).

Kantaesitys oli Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä 22.3.2019.

Esityksen ohjasi Kari Paukkunen.


Leena Tamminen:

Pieni Eläin 

Monologi Pieni eläin tarkasteli maailmaa ja pohti elämän menoa, mennyttä ja tulevaa – ennen kaikkea viattomin silmin.

Esitys oli Seela Sellan 80 vuotis -juhlakiertue. Sitä esitettiin lähes sata kertaa ympäri maata. Esityksen ohjasi Kari Paukkunen.


Kimmo Oksanen:

Kasvonsa menettänyt mies 

Kimmo Oksasen samannimiseen kirjaan perustuva Kasvonsa menettänyt mies oli lämmin ja humoristinenkin esitys kärsimyksestä, selviytymisestä ja ihmisenä olemisesta. Se oli tarina kasvojaan rakastaneesta miehestä, joka luuli menettäneensä kaiken, mutta saikin tilalle vielä enemmän – toiset ihmiset. Oksasen tositarina soi näyttämöllä toiveikkaana bluesina, Puntti Valtosen ja Safka Pekkosen säestäminä. Esityksen ohjasi Kari Paukkunen.


Leena Tamminen:

Ottaa sydämestä, Seela Sella! 

2010-luvun kabaree terveydenhuollosta marssitti näyttämölle sairaat ja luulosairaat, vanhat ja nuoret. Sella Sella ja Arttu Kapulainen antoivat äänen niin kovapäisille mummoille kuin uupuneelle hoitohenkilökunnallekin. Räävittömän esityksen ohjasi Kari Paukkunen.


Leikas-Nikkinen-Paukkunen:

Melomista

Aku Hirviniemi esitti univaikeuksista kärsivää perheenisää, jonka mieli harhaili kaukaisiin paikkoihin ja pitelemättömiin päätelmiin. Antti Leikaksen kirjaan perustuvan monologin ohjasi Kari Paukkunen.


Leena Tamminen:

Seela Sella seisaallaan!

Seela Sellan esittämä ”kiukkuinen vanha nainen” antoi kyytiä ihan kaikelle: vanhojen ihmisten väheksynnälle, nuorten palvonnalle ja julkkisten latteuksille. Seela Sellan bravuuri esitettiin yli 200 kertaa. Lavalla Seelan kanssa nähtiin tuubisti Tarja Hakonen. Ohjaus Kari Paukkunen.


Henning Mankell:

Vanha Mies Tanssii

”Vanha mies tanssii” oli runollinen esitys Afrikan ja Euroopan kohtaamisesta. Se käsitteli universaaleja teemoja: aikaa, rakkautta ja ikääntymistä. Lavalla: Juhani Niemelä ja N’Fanly Camara. Ohjaus Kari Paukkunen.


Henri Kapulainen:

Isä, poika ja tärykalvo

Henri Kapulaisen kirpeä komedia kysyi mitä on olla poika ja mitä on olla isä. Vastauksia antoivat Puntti Valtonen ja Arttu Kapulainen. Kari Paukkunen ohjasi.


Vexi Salmi:

Ruma ankanpoikanen

Sanoittajamestari Vexi Salmi riimitteli H.C. Andersenin sadun pohjalta kauniin ja jännittävän näytelmän. Lavalla nähtiin Puntti Valtonen ja Safka Pekkonen, joka myös sävelsi esityksen musiikit. Kari Paukkunen ohjasi.


Leena Tamminen:

Sikaihanaa

Mitä siitä tulee kun sikatilallinen rakastuu luomuviljelijään? Rapion Myllyteatterissa esitetty komedia kertoi epätavallisen rakkaustarinan. Leena Tammisen näytelmän osissa nähtiin Ilmari Saarelainen, Mika Nuojua, Riitta Elstelä, Tuija Käkelä ja Pauliina Hukkanen. Ohjauksesta vastasi Kari Paukkunen.


Hilja Valtonen:

Vaimoke


Agronomi Esko Latva lyö vetoa, että menee naimisiin ensimmäisen vastaantulevan naisen kanssa – kunhan tämä on häntä itseään nuorempi. Siitähän seuraa hulvaton komedia. Keski-Uudenmaan teatterissa 2006 esitetyn komedian osissa oli mm. Kaisa Mattila, Valtteri Tuominen, Mika Nuojua ja Pertti Koivula. Dramatisoinnista vastasi Leena Tamminen yhdessä Kari Paukkusen kanssa, joka myös ohjasi näytelmän.


Mark Doherty:

Trad.komedia

Näytelmässä 100–vuotias poika ja hänen aivan järkyttävän vanha isänsä lähtevät etsimään pojan mahdollista lasta. Näytelmä sai ensi-iltansa Espoon kaupunginteatterissa huhtikuussa 2006. Rooleissa nähtiin Mika Nuojua, Martti Suosalo ja Jukka Rasila. Kari Paukkunen ohjasi ja Leena Tamminen suomensi.


Leena Tamminen:

Pitkä, musta ja tyylikäs – salaperäinen Seela Sella

Kajaanin runoviikoilla vuonna 2000 ensi-iltansa saanut esitys vastasi muun muassa kysymyksiin kuka on Seela Sella ja onko hän pitkä, musta ja tyylikäs? Varmaa oli ainoastaan, että Seela Sella on näyttelijä. Esitys kiersi yli 30 teatterissa ja oli ohjelmistossa vuoteen 2007 asti. Esityksen käsikirjoitti Leena Tamminen, ohjasi Kari Paukkunen ja lavalla nähtiin yli 13 roolissa, myös omana itsenään, Seela Sella.
Sivun valokuvat: Paula Myöhänen, Markku Mattila, Timo Saarinen, Kari Häkli, Veli Granö, Kaisa Mauranen, Johnny Korkman.


Agapetus:

Aatamin puvussa ja vähän Eevankin

Näytelmää esitettiin Keski-Uudenmaan kesäteatterissa kesällä 2007. Agapetuksen komedian osissa nähtiin mm. Pauliina Hukkanen, Ari-Kyösti Seppo, Panu Vauhkonen, Valtteri Tuominen ja Antero Nieminen. Dramatisoinnista vastasi Leena Tamminen yhdessä Kari Paukkusen kanssa, joka myös ohjasi näytelmän.


Leena Tamminen:

Jäi äiti itkemään eli paha katharsis

Kaksi keski-ikäistä sisarta tyttärineen viettää yhteistä äitienpäivänjuhlaa. Pikkuhiljaa ajaudutaan tilanteeseen, jossa puidaan niin menneitä kuin nykyisiäkin suhteita… Mustalla huumorilla sävytetyn näytelmän kantaesitys oli Espoon kaupunginteatterissa vuonna 2001. Esityksen kirjoitti Leena Tamminen, ohjasi Kari Paukkunen ja rooleissa nähtiin Eeva-Maija Haukinen, Sinikka Sokka, Sari Siikander, Annina Rokka, Katja Kukkola ja Ville Keskilä.